Förslag-Tyck till

Här läggs förslag från Tyck till och Facebook.

Det finns många områden och kan därför vara svårt att kategorisera.

Tack för alla tips som kan förändra komplettera, utveckla, lägga till.

————————

Vad kul! Grattis det är inte var dag man får se ett parti födas. Jag tycker det ser väldigt bra ut, jag har skrivit ett lite inlägg om immgration för jag hittade ingenting om det. Jag tror nämligen att det är en av de viktigaste frågorna som touchar det mesta i samhället som:

· Ekonomi (det är ju utan tvekan en stor kostnad för landet vilket ju inte diskuteras öppet)
· Utbildning (utmaningen som den svenska skolan har för alla elever blir ju ännu större när många elever inte har språket eller deras föräldrar)
· Jämställdhet (i Sverige har kvinnorörelsen under 100 år kämpat för det relativt jämställda samhälle vi har, de flesta som kommer hit kommer från länder som ligger efter oss, i vissa fall extremt långt efter)
· Hälsa ( många som kommer hit som flyktingar har varit med om hemska saker och det för med sig stort tryck på vår hälsovård och den verkar ju inte klara av det som det är nu)
· Arbetsmarknad (faktum är att vi skulle ha arbetslöshet även om vi inte tog emot några invandrare alls, hur ska vi klara att människor blir självförsörjande?)
· Brottslighet (segreation och utanförskap leder till mer brottslighet, det är ett känt dilemma och just nu ökar vi på detta hela tiden)

Jag är förstås medveten om att detta ämne är så oerhört känsligt och infekterat att det krävs stor diplomati när man ska formulera sig. Tänk om man kunde få med sig både personer med invandrarbakgrund och personer som tidigare röstat på SD. Det skulle vara ett kvitto på att man lyckas tror jag. Så man kan ju fundera lite på hur det skulle gå till.

Christina

————————–

IMMIGRATION

Hej, mycket intressanta saker och mycket som jag håller med om direkt. Undrar bara hur tankarna går runt immigration. En ständigt het fråga där ”vanliga” människor verkar stå rätt långt från både politiker och mediapersoner.
Vad jag märker är ju att diskussionerna i tv-sofforna skiljer sig från diskussionerna runt kaffeborden och middagsborden på så vis att de senare är mer nyanserade. I TV-sofforna är alla så väldigt noga med att framstå som goda människor att de tävlar i att vara mest emot all typ av reglering av invandring. För att inte tala om tävlingen att tycke mest illa om SD.
Det är ju en utmaning för ett litet land som Sverige att ta emot så många människor från så många olika delar av Världen såklart, varför ducka den frågan? Och utmaningen med att få dessa människor att känna sig som hemma här och ordna så att de kan jobba och försörja sig. Hur ser Demokraterna på det här, att vara human och mänsklig kan ju kosta mer än vi mäktar med, vad gör vi då?

—————-

Meddelande: Hej!

Oerhört intressant!
Har just läst så ögonen blöder och min tanke är:
Går det att genomföra?

Självklart!
Men så sorgligt att jag tänkte så… Vi har hamnat i en hopplöshet, efter så många år av märklig demokrati.

Kring transporter undrar jag hur resonemangen går. (Det fanns inget att läsa i den frågan här på hemsidan.) Jag hoppas att ni står för och förstår att Sverige är ett avlångt, glesbefolkat land. Vi behöver kunna ta oss med bil, utan att det kostar halva inkomsten. Finns det kollektivtrafik, så är den förstås att föredra, men i stora delar av landet har vi inte möjlighet att ta varken buss eller tåg. Här känns det som om de flesta partier har för många ”storstadspolitiker”… Värna om vår rätt att leva på landsbygden! Och alla företag som ger sina anställda möjlighet att jobba hemifrån borde få skattelättnad. (Mindre transporter, mer miljövänligt.)

Tack för ett härligt initiativ!

Karin

———————

Hej

Mycke gnäll på newsvoice om Fra. Kolla där så du ser va de tycker. Kanske ändra eller låta de ändra.

Tern

SVAR Tack Tern ska kolla och be dem komma med förslag/Demokraterna
Newsvoice Kommentatorsinlägg här

—————————-
Jorge Antonio Madridista på FACEBOOK
Jag har skrivit på, vill egentligen inte ha politik överhuvudtaget. Men om detta är enda chansen till att kunna besegra det systemfel vi lever under -så låt det vara så.

Kjell Holmsten på FACEBOOK
Om detta håller vad det lovar ser det mycket ljust ut – Skriv på!
Jag har precis skrivit på och tackar newsvoice.se för info! Ett parti som kan dissharmoniera dagens riksdagspartier och föra fram folkets vilja är ju toppen. Är gärna med.
—————————-

Om ett nytt parti ska ha en framtid som skiljer sig från de nuvarande krävs en typ av parti.
Den princip som måste ligga till grund för ett demokratiskt parti är:
Varje person som väljs skall också kunna avsättas med omedelbar verkan. Dvs den som valts ska inte ha sitt mandat på bestämd tid. Om vederbörande åtnjuter väljarnas förtroende behövs ingen tidsbegränsning.
Om det är tvärtom ska en opinion av en viss storlek (kan diskuteras) kunna kräva en omröstning med syfte att ersätta personen ifråga.
Princip nummer två: Ingen ska kunna tjäna mer än sin lön genom att inneha ett heltidsuppdrag som förtroendevald. Dvs att ekonomiskt incitament för att kandidera till en post får ej föreligga.
Utan dessa principer kommer ett nytt parti att gå under eller urarta av samma skäl som de nuvarande.
Självklart ska partiet ha dessa principer som ett krav på att också kommun och riksdagsfolk ska omfattas av dessa.
Namn: Kjell P

———————–

Jag är intresserad att medverka i diskussioner om vår sjukvård, drogpolitik, utbildning, immigrationspolitik
Namn: Ronny

———————–

Kräv riktig religionsfrihet, dvs. rätt till frihet FRÅN religion genom att förbjuda alla religiösa yttringar på offentliga platser, förbud av religiösa friskolor och omskärelse av omyndiga pojkar.
Namn: Rolf

———————–

Hej- Jag är intresserad och kunnig inom alternativ sjukvård och medicin. Har ideer om en giftfri cancervård. Det sociala kontakten mellan människor bygger på tillit, rättvisa och humanism, det är något som följt människan sedan begynnelsen. Nu tror jag ju inte att Demokratiska partiet kan få någon större funktion idag, men för framtiden finns säkert potential och jag är beredd att arbeta för ett medvetet och öppet folkligt parti. Men som med allt annat där människor samlas kommer det alltid att finnas strebrar, så är det bara och till slut går ett parti under om det inte finns klara regler hur detta skall undvikas, det anser jag vara ett av de viktigaste målen med ett folkligt parti där partipolitiken är underställd en folklig församling typ den i Kina! Folkets styrande organ är grunden anser jag – Punkt!
Namn: Kjell H

 

 

 

%d bloggare gillar detta: