Värna yrkesfisket

båtflotta
Östersjön hotas av ett skadedjur som skyddas av EU och Naturvårdsverket. Läs Christer Olburs rapport. Du som vill ha ett levande hav med rik kust och nära fiskemarknad måste kräva att vi återtar miljöpolitien och befriar oss från de tokerier som lett till att fisken mer än halverats i våra vatten och att sjöbottnarna dör.

Folkhälsan påverkas av opositivt av art färska livsmedel kan levereras från näraliggande källor. Således ska vi ha nära marknader och undvika färska livsmedel via långväga transporter.
Det har klargjorts att medelhavskosten har stor betydelse för hälsa och möjlighet att få vara friska. Det beror på att medelhavskosten har korta transportsträckor. Forskare har kommit fram till att dessa principer gäller överallt.

Därför är det angeläget med en fiskeflotta utefter hela vår kustlinje och nära fiskemarknader över hela landet. Tillbaka till ursprunget således.

Det ekologiska samspelet hotas inte bara av utsläpp och miljöstörningar utan även av djur som inte hör hemma här. Fisket står  inför komplicerade störningar pga  djur och fågelliv. Främst är det sälen och den invasiva kinesiska skarven.

Vi föreslår att man inrättar omedelbar jakt för att i största möjliga mån hålla efter den kinesiska mellanskarven. Den har ingen plats i svensk fauna och gör svår skada på havens bottnar och därmed även på fiskebestånden.

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: