Blir Cypern tuvan som stjälper EUron

Cypernkrisen drar in hela världens börser

18 mars är det dags för Cypern att hantera åtstramningskrav för att kunna rädda sin ekonomi med Eurolån som ligger på en förhållandevis deras nationalbudget orimlig nivå.

Asien har börskurserna fallit kraftigt under morgonen. Anledningen är oron för att krisen inom eurozonen ska ta fart igen, och det är det krisdrabbade Cypern som står i fokus. I eftermiddag (18 mars 2013) ska landets president Anastasiades försöka övertala parlamentet att godkänna de hittills hårdaste villkoren för ett räddningspaket från de övriga euroländerna.

Befolkningen diskuterar liksom i Grekland att lämna Eurosamarbetet och EU. Medelhavsländerna närmar sig alltmer katastrofens rand.

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: