Kraftig vinst för apoteksköpare

106 SVT Text Söndag 05 maj 2013
INRIKES PUBLICERAD 5 MAJ

De bolag som köpte apotek från staten har gjort mycket goda affärer.

Men exakt hur lönsamma de är får svenska skattebetalare inte veta för uppgifterna är hemligstämplade.

Statens restriktioner för de privata apoteken har passerat vilket gör att de nu kan köpas upp och för säljarna är det goda affärer.

Riskkapitalbolaget Priveq Investment, som sålt apotekskedjan Vårdapoteket till konkurrenten Hjärtat, fördubblade sina satsade pengar på tre år.

– Vi har avkastningskrav på 25 procent årligen på de pengar vi satsar och det har vi nått med god marginal i det här fallet, säger Louise Nilsson som är investeringsansvarig.

Men att jämföra priset på apoteken nu med det som staten sålde de för går inte. Socialminister Göran Hägglund har hemlighetsstämplat uppgifterna.

-Vi har redovisat den totala försäljningsintäkten som var 5,9 miljarder, säger Göran Hägglund till SVT.

Enligt Hägglund handlar det om företagshemligheter, trots att det rör sig om försäljning av statlig egendom.

SVT.SE

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: