Ställ krav på utbildningsgaranti för svenska skolor

Ändra lagen så att skolor blir tvungna att låta alla elever de tagit in gå klart. Det kravet kommer från flera håll nu när allt fler friskolor stänger och elever drabbas mitt i sina utbildningar.

-Inför en utbildningsgaranti så att eleverna får den utbildning de har rätt till och som man lovade dem när de började ettan,

säger Mattias Hallberg, ordförande för Sveriges Elevkårer, till SVT Nyheter.

Friskolekoncernen Praktiska Sverige stänger åtta gymnasier i höst och John Bauer-koncernen fem gymnasier.
I vintras kunde SVT berätta om hur ägaren till Karlstads Idrottsgymnasium satte skolan i konkurs från en dag till annan mitt i läsåret.

På Landskrona Praktiska Gymnasium är det bara några veckors undervisning som återstår. Sedan stänger hela skolan.

Torkild Strandberg (FP), kommunalråd i Landskrona, anser att kravet om utbildningsgaranti bör gälla både kommunala skolor och friskolor.

Men Torkild Strandberg – När har en kommunal skola gjort konkurs?

-Om det är så att allt fler elever inte får hela sin utbildning där de började får man vidta åtgärder,

säger han till SVT Nyheter.

SVT Text Torsdag 16 maj 2013

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: