Ensamkommande flyktingbarn lämnas vind för våg

Försvunna flyktingbarn väcker politisk oro.
På SVT nyheter kan vi idag läsa att ensamkommande invandrare möjligen råkat ut för brott. Ja det har många varnat för under lång tid.

Coacha Unga var en förening som tog sig an ensamkommande flyktingbarn men fick inget stöd av samhället. De ungdomar som kämpade för dessa vilsna och traumatiserade barn gick in i väggen och blev mycket deprimerade då de såg hur illa det gick för flera som man inte fick möjlighet att ta sig an. Några inkommande skickades till kriminella institutioner där brott och kriminalitet var utgångspunkten för ”vård”.

Hur tror ni det gick för dem???

Nu hycklar Tobis Billström om att man oroar sig för hur det gick för dem.

”Politikerna i riksdag och regering är oroade över att så många som 800 flyktingbarn har försvunnit spårlöst i Sverige de senaste sex åren.
”Fruktar att barnen blir utsatta brott”

Ja det är väl uppenbart!

Fredrik Lundh Sammeli är socialdemokraternas migrationspolitiske talesman.

– Jag ser väldigt allvarligt på uppgifterna. Det här är barn som inte väljer att bli migranter utan kommer hit som ensamkommande eller med anhöriga. Det finns en möjlighet för att de utsatts för brott. Problemet är att vi inte i dag har en bild av hur det förhåller sig, säger han.

I boken ”De förlorade barnen”, som kommer ut i dagarna, konstaterar författarna Jens Mikkelsen och Katia Wagner att hundratals flyktingbarn som söker asyl i Sverige försvinner innan de ens har fått något besked om ifall de får stanna här.

Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Maria Ferm är också oroad över försvinnandena. Hon efterlyser precis som Fredrik Lundh Sammeli bättre kunskap om vad som egentligen har hänt med barnen – om de avviker frivilligt eller utsätts för någon form av brottslig verksamhet.

Problemet med försvunna flyktingbarn har varit känt i flera år. I våras beslutade regeringen till slut att länsstyrelsen i Stockholm ska samordna ett arbete i hela landet med att få reda på vad som händer med barnen.

Samtidigt samarbetar polisen, Migrationsverket och Sveriges kommuner och landsting nu också om problemet. Migrationsminister Tobias Billström är oroad av försvinnandena.

– Ja, det är inte alls bra. Det man kan frukta är att de här barnen blir utsatta för olika former av brott, människohandel eller form utav organiserad brottslighet. Därför är det viktigt att vi funderar igenom från statens sida vad man kan göra kring de här frågorna, säger han.

Oppositionspartierna tycker att regeringens initiativ går i rätt riktning.

??? I så fall inte första gången oppositionspartier tagit ett gemensamt klavertramp med alliansen.

Men Fredrik Lundh Sammeli tycker ändå att myndigheterna kan göra mer för att skydda barnen som försvinner.

–Vi behöver ha en betydligt bättre uppställning, inte minst från polisen och Migrationsverket, säger han.

Hej och Hå
Migrationsverkets ambition är att kasta ut ensamkommande invandrare polisen har inte tid för dem. Kommunerna skickar dem raka vägen in i kriminellas armar.
”Bekymrade”?
Sällan har väl så mycket smörja samlats på en enda sida.
BP

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: