John Bauer gymnasiet på väg att gå omkull

Enligt vad SVT erfar är JB-koncernen på väg att lägga ner i hela landet.

Idag kom beskedet att JB-gymnasiet i Jönköping läggs ner vid terminsslutet om några veckor. Nästa vecka väntas de danska ägarna Axcel meddela att hela JB-koncernen, med 10.500 elever vid 30-talet gymnasieskolor runt om i landet ska avvecklas eftersom riskkkapitalbolaget inte vill skjuta till pengar för att täcka förlusterna,

uppger initierade källor för Jönköpingsnytt.

Ändå hörs röster om att det är viktigt att skolor ska få gå med vinst för att överleva. Ja JB hade inga sådana restriktioner. Misskötsel och uttag av vinster kan mycket väl vara orsaken till misslyckandet.

Rune Tedfors bekräftar också uppgifterna om att den koncern han grundade nu är på väg att avvecklas.
Enligt Tedfors har JB-koncernen dels gjort flera oförnuftiga skolköp, dels hanterat personal och elever på ett sätt som gett JB-gymnasierna dåligt rykte.

– Det handlar helt och hållet om misskötsel,

säger han till Jönköpingsnytt.

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: