Urspårningar ökar – Helhetsansvar för järnvägstrafiken saknas

115 SVT Text Fredag 19 jul 2013
INRIKES PUBLICERAD 18 JULI

Tillbuden med tåg ökar kraftigt

Antalet allvarliga tillbud i den svenska tågtrafiken har ökat med 63 procent på fem år. Det säger tågforskaren Rebecca Forsberg till SVT:s Västerbottensnytt.

I fjol inträffade ett 30-tal tillbud som var så allvarliga att de rapporterades till Statens haverikommission. De gällde bland annat urspårningar som innebar allvarlig fara för olycka.

Forsberg säger att ökningen beror på att järnvägsnätet inte har rustats uppi takt med ökad trafik, och på att ingen aktör tar ett helhetsansvar för järnvägstrafiken.

3 Juli 2009 skrev jag på en blogg angående Centerns förslag och beslutet om att ge flera aktörer chans att samsas på ett och samma spår.

Järnvägens avreglering ofattbart korkad
Jag är ytterligt tveksam till att avreglering av järnvägen leder till konsumentfördelar. Kaos, panik och prishöjningar är de mer självklara konsekvenserna. Hur man sedan ska fördela ansvar och få ett helhetsgrepp med flera aktörer på ett och samma spår är en gåta. Detta kommer bara att leda till svåra problem, incidenter, urspårningar och i värsta fall katastrof. Urbota korkat!

Idén är sådana som väcks i sandlådan eller en fredagskväll efter ett antal öl. Då man vaknat till sans på måndagen brukar sådana idéer skrotas.

Börje Peratt

Uppdatering: SR 21 sept 2013 Sinkad tågtrafik i konkurrensens spår
De enda som vinner är de som reser mellan Stockholm Göteborg. Alla andra förlorar.

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: