Kritik mot landsbygdssatsning

Landsbygdsprogrammets inriktning måste ändras menar professor Ewa Rabinowicz.

Jordbruksverket försvarar landsbygdssatsning

”Kritiken mot landsbygdsstöd slår in öppna dörrar”

Jordbruksverket går nu i svaromål mot veckans hårda kritik mot landsbygdsprogrammet, som kostat 36 miljarder kronor under sju år.

Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi (ESO) skrev i måndags att programmet inte haft några nämnvärda effekter och att det framför allt givit bönderna extrainkomster.

Jordbruksverket anser att kritiken är ”enögd” och saknar helhetssyn. Att stödja jordbruket är nödvändigt för att hålla landskapet öppet, vilket behövs om landsbygden ska vara attraktiv, skriver Jordbruksverket.

(SVT Text Fredag 09 aug 2013 INRIKES PUBLICERAD 8 AUGUSTI)

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: