EU sänkte svensk landsbygd – Vad gör Alliansen?

De svenska EU politikerna misslyckades i vintras (som vanligt) att förhandla fram rättvisa villkor för svensk landsbygd, svenska bönder och våra grundnäringar.
Alliansen skulle sedan kompensera det nedskurna landsbygdsstödet med 500 milj kronor. Av detta blev det nu en fjärdedel.

EU:s långtidsbudget skar ned det svenska landsbygdsstödet i vintras och Centerpartiet har därför drivit att regeringen ska skjuta till 500 miljoner kronor extra i landsbygdsstöd. Nu står det klart att det i slutändan blir 129 miljoner extra i regeringens budget.

Miljöpartiet och Socialdemokraterna reagerar kraftigt mot beskedet att glesbygdsstödet kommer att minska. De anser naturligtvis att regeringen därmed sviker landsbygden.

”Landsbygden betalar priset”

– Jag var övertygad om att regeringen skulle kompensera för den dåliga förhandlingen som gjordes i Bryssel. Det är alltså landsbygden som betalar priset.

Säger Magdalena Andersson ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna till Ekot:

– Det man undrar är ju om regeringen har glömt bort att det finns ett Sverige utanför Stockholms tullar.

BP

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: