Genmanipulerad föda och bidödande besprutning får prestigefyllt pris

Monsanto kan få matens nobelpris – trots stora protester.

Monsanto ligger bakom ett antal produkter som visat sig ha haft allvarliga skadeverkningar på Natur, djur och människa. Vilka ligger bakom att de nu får ett prestigefyllt pris för något som många i världen anser vara en förödande påverkan på livets grundstenar?

I en obscen utveckling, får Monsanto årets ”Nobelpris i jordbruket”, det prestigefyllda World Food Prize – för att de skapat GMO. Det legitimerar den typ av skenande genetiska modifieringen som Monsanto driver. World Food Prize hjälper till att validera en hänsynslös affärsmodell som utarmar bönder och monopoliserar vår mat.

Om det inte var förbryllande nog, kommer grundaren av Syngenta, densamma som biotechjätten Bayer som stämmer EU för att få fortsätta sälja sitt bidödande bekämpningsmedel, även att vinna priset. De får en del av $ 250.000 i prispengar.
Ceremonin är 16 oktober 2013. En sorgens dag för vår miljö och hälsa.

Sverige måste göra allt för att stoppa detta vid sina gränser och agera högljutt. Har någon av riksdagens partier sagt eller gjort något?
Om så är det svårt att hitta något negativt ställningstagande.
Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) är en av de främsta förespråkarna för GMO inom EU, övriga Alliansen och S har inga invändningar så vi lär snart ha det i Sverige.

Börje Peratt

Referens http://sumofus.org/

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: