Alliansregeringen i säng med tobaksindustrin

TV 4 Kalla fakta granskar regeringens agerande gällande rökning. En granskning som avslöjar att regeringen i det tysta fört ett dubbelspel som gynnat tobaksindustrin.

TV4s granskning visar att svenska politiker i hemlighet träffar representanter för tobaksindustrin, trots FN:s riktlinjer. Kalla Faktas avslöjande att regeringen motarbetat FN:s hårdare tag mot tobaksindustrin gör att Miljöpartiet nu kräver svar av regeringen.

Politiker i hemliga möten med tobaksindustrin

När Världshälsoorganisationen (WHO) skulle klubba igenom tobakskonventionen i Sydafrika 2008 ville inte Sverige skriva under ett förslag om att tobaksindustrin inte får ge pengar i hemlighet till politiker, visar Kalla faktas granskning (Expressen)

Sveriges regering har i det tysta motarbetat hårdare tag mot tobaksindustrin, det visar dokument som TV4:s Kalla Fakta har fått ta del av. Bland annat vägrade Sverige skriva under ett FN-förbud mot att partier får ta emot bidrag från tobaksindustrin.

Barn och äldreminister Maria Larsson (KD) är ytterst ansvarig för detta svek mot svenska folket

Sverige uppfyller inte FN´s krav och det Sverige undertecknat för folkhälsan har alliansens företrädare medvetet brutit mot.

Blir det någon konsekvens så lär de ertappade skratta hela vägen till banken. Vi har här motsvarande situation som då Glaxo Smith and Kline mutat sig fram bland politiker och tjänstemän. När det gäller Tobaksindustrins bestickningar stavas det Philip Morris.

Samtliga media utom Sveriges Public Service, SVT och SR rapporterar om detta. Eftersom det visat sig att SVT och SR har tagit ställning för läkemedelsindustrin och blundar för de katastrofer de utsätter folkhälsan för så är det inte märkligt om man också blundar för tobaksindustrin. Här är stora pengar i omlopp.

Tobaksrökning är enligt Cancerfonden den enskilt största anledningen till Cancer. Var tredje person riskerar cancer. Do the math.

BP

Expressen: Rökridån: Sverige stöder tobaksindustrin
DN: Så stöttade Sverige tobaksindustrin
SvD: Regeringen motarbetar hårdare tag mot tobaksindustrin
Blogg: ”En Rökfri Generation – dags igen”

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: