FRA har som uppgift att avslöja risker i omlandet

SVTs anser sig ha ”avslöjat” en samverkan mellan underrättelsetjänster. Denna samverkan är ett länge känt förhållande och etablerades under andra världskriget.

Whistleblower Snowdons regisserade läckning av detta underrättelsetjänsternas utbyte av information och SVT´s rapportering följer en strategi helt i enlighet med det ryska propagandaministeriets upplägg och intentioner. Ryssen är förbannad på svensk kritik och nu vill man rucka på den politik som utsett dem som ett stort hot mot demokratin i Europa.

Samverkan mellan FRA (Försvarets Radio Anstalt) och vänligt sinnade nationers underrättelsetjänster iscensattes under andra världskriget för att då spana mot Sovjet och Nazityskland.

FRA är och har alltid främst inneburit signalspaning mot diktaturer och terroristorganisationer för att förvarna om för svenska folket hotfulla och fientliga rörelser i omlandet. Att denna signalspaning utvecklat utbyte av information mellan underrättelsetjänster hos andra vänskapligt sinnade nationer är ingen hemlighet. Utan snarare en självklarhet.

Börje Peratt

Läs mer
FRA ska hålla svenskt försvar underättad om risker i omlandet

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: