Alliansen efterlämnar en skola i katastroftillstånd

När grunden för Demokraterna lades 2012 var det framför allt för att det svenska samhället hade blivit så mycket kallare och där avregleringar givit möjlighet att berika sig på ett sätt som allvarligt skadat skola, omsorg och miljö.

Vi har i artikel efter artikel beskrivit skolans störtdykning och hur cynisk kapitalism givit efter för personer vars enda avsikt varit att suga ut svenskt samhälle på ofantliga förmögenheter för egen vinning.

Vi har sett förfallet på område efter område och hur Alliansen med Moderater, folkpartister och Centern berett vägen för denna överflyttning från fattiga till rika.

När det nu rör skolan som sjunkit till all time low och internationellt endast ligger före Slovenien och ett par sydamerikanska länder då skyndar den moderata riksdagledamoten Ann-Britt Åsebol till Alliansens försvar och menar att det handlar om socialdemokratisk skola. (Referenser)

Men vänta nu då låg svensk skola i topp. På den tiden fanns det ett betygssystem och en begränsad administration inte den förvirring med nya system och den belastning på läraren som alliansen under Björklund orsakat. Förnekelsekonsten tar till alla knep för att skylla på oppositionen och slippa undan eget ansvar. Men utveärdringen gäller Alliansens regeringsperiod och skolan har stadigt gått från sämre till kris, till katastrof och där några få tjänat väldigt mycket på det. Just denna form av vulgärkapitalism är den enda tråd vi kan se och den är inte röd.


Börje Peratt

REFERENSER

Dt Pisa ingen utvärdering av alliansens skola . Ann-Britt Åsebol riksdagsledamot (M)

Peratt Debatt 9 april, 2013 Skolan har försämrats katastrofalt under Jan Björklund, fastslår internationell studie

Pisa 3 dec 2013 Sverige rasar i stor kunskapsmätning

Lärarnas Nyheter, 2013-06-04 Pisachocken fick Norge på spåret

Sydsvenskan 11 dec 2013 Varning för PISA-panik

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: