England hotar lämna EU

Oppositionen mot EU blir allt starkare i England och motståndet mot EU växer. UK Independence Party som betraktas som ett missnöjesparti går till val på att lämna EU. Även om man inte anser att UKIP har någon chans att vinna ett val har den länge öppna striden mot EU tvingat fram ett ställningstagande även från de Konservativa (Tories)

Vid en konferens i London 15 januari 2014 varnade Englands finansminister George Osborne för att Storbritannien kan tvingas lämna EU, om inte EU ändrar sina grundläggande fördrag.

Debatt: Vilket land lämnar EU först

/B

Referenser:

The Independent: No winners in poll of polls as Tories, Labour and Liberal Democrats fail to seize initiative

SR NYHETER ”Norman: Tragedi om Storbritannien lämnar EU”

SvD ”Cameron: Britter får rösta om EU”

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: