Tålamodet för C är slut bland väljarna

Centerns all time low i opinionen 3,1 % till trots står C-makteliten bakom sitt val av ordförande. Men hos väljarna är förtroendet slut.

Hur mycket man än kämpar i den kommande valrörelse så går man under ett ansikte som knappast inger förhoppningar, snarare ”taförsigsamhetens” vulgära egoism.

Jag vägrar låta det ske!

”Annie Lööf begärde idag tålamod av partifolket, hon gjorde en dygd av att vara ett parti som går mot strömmen, vars åsikter inte får applåder av alla men som enligt Annie Lööf vinner i längden. Vinster och riskkapitalbolag i välfärden är ett exempel på en fråga som Lööf lyfte i sitt tal till partifolket och där centern nu debatterar i motvind.”

Ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg kommenterar Centerpartiets kommundagar och de låga opinionssiffrorna. [1]

”Det fanns stora förhoppningar på Annie Lööf när hon valdes till partiledare, nu skulle det vända för Centerpartiet. Men två och ett halvt år senare har partiets tre decennier långa kräftgång snarare accelererat. Den som idag letar efter centerframgångar hittar dem lättast i Maud Olofssons nyutkomna memoarer.”

Åtföljt av denna katastrofala nedgång är Annie Lööf anmäld till konstitutionsutskottet.

I veckan avslöjade Dagens Industri att pengar från statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation har gått till företag kopplade till C:s ekonomiskpolitiske talesperson Per Åsling. [2]

Nu kräver S svar av partiledaren i en anmälan som lämnades in fredag eftermiddag. [3]

”Väljarstödet för Centern rekordlågt” [4]. Svenska Dagbladet har en lite längre artikel som genom citat vittnar om en djup kris inom C. Inte ens rötterna finns kvar.

Tror verkligen C att man kan släta över alla fadäser. Tror man verkligen att opinionen ska kunna svänga och ta fäste i ett parti som visat sådant bristande omdöme på central nivå?

Som jag såg i en hejaklack på en ishockeymatch

”Byt ut alla!”

Börje Peratt

Referens

1) SR, ”Kommentar: Centerns kris ett problem för Moderaterna” Tomas Ramberg, P1, 1 jan 2014

2) DI, ”Centerman slussar pengar till närstående bolag”, Annelie Östlund, Tomas Nordenskiöld. Publicerad 2014-01-28

3) Expressen, ”Socialdemokraterna anmäler Annie Lööf”, Johanna Ekström, Karl-Johan Karlsson. Publicerad 31 jan 2014

4) SvD, ”Väljarstödet för Centern rekordlågt”

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: