Hemtjänsten återkommunaliseras

Oavsett man är för fri företagsamhet eller inte finns det områden som samhällsansvaret måste ta på sig och säkerställa. Områden som inte får säljas ut till lägstbjudande. Det gäller skola, vård och omsorg.

Just nu pågår en revolt inom kommunerna som sett konsekvenser av hemtjänst på entreprenad.
I ansvaret att återkommunalisera innebär det sannolikt en ökad kostnad. Med denna ökade kostnad bör det kunna krävas att hemtjänstens tillhandahåller utbildad personal som säkerställer kontinuitet.

Att hemtjänsten svajat före LOV och kommer att fortsätta vara i obalans oavsett kommunalisering eller entreprenad om man inte får till en rimlig organisation och budget torde stå klart, men det får inte lösas med att kommunen/samhället släpper sitt ansvar.

Börje Peratt

BP DEBATT: Revolten återkommunaliserar hemtjänsten 20140203

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: