Ny regering i Italien styrs av Demokratiska Partiet

Det blåser en ny vind genom Italien. Demokraternas Matteo Renzi (39 år) har svurits in som landets yngsta premiärminister genom tiderna. Som ledare för Demokratiska partiet, är man störst i regeringskoalitionen.

Regeringen består av 16 ministrar, varav hälften är kvinnor. Denna 50/50 balans är något nytt i italiensk politik. Och förhoppningsvis blir det en positiv förebild i den svåra situation man nu har.

Italien befinner sig i ekonomisk kris och nyckelposten som finansminister tas över av Pier Carlo Padoan, chefsekonom på OECD. Ett omöjligt uppdrag ja eftersom oppositionen kommer att göra allt för att kasta regeringen över ända.


Börje Peratt

Sveriges Radio Ny premiärminister i Italien

SvD Renzi presenterar italiensk regering

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: