Miljöpartiet – EU parti

”Miljöpartiets medlemmar har röstat för en mer EU-vänlig linje i partiets valmanifest till europaparlamentsvalet. Nu i helgen som gick spikade miljöpartiets partistyrelse valmanifestet enligt medlemsomröstningens resultat.”

Det är en tydlig kursändring från dt ursprungliga nejröstande MP. Åsa Romson försöker förneka detta avgörande skifte i politiken. Hennes sätt att förklara närmar sig Annie Lööfs beståndsfattiga på gränsen till oärliga förvillar-retorik.

”Trots att miljöpartisterna röstat fram en mer EU-vänlig linje, är det inte frågan om någon kursändring enligt Åsa Romson.”

Jag tror snarare att det är den svenska debatten som har närmat sig lite vår inställning att vara ganska praktiska. Vi ska lösa de problem som behöver lösas gemensamt i EU. Det behöver vi också ge varandra kraft att göra, medan de problem som löses bättre närmare människor beslutas närmare människor, ska hållas här.

Åsa Romson, om vi är med i EU så är det EU direktiv som gäller även för de enskilda bönderna i de små byarna.

Att blunda för dessa konsekvenser är naturligtvis ett försök att ljuga väljarna upp i ansiktet.

Börje Peratt

SR: Miljöpartiet väljer EU-vänlig linje , Herman Melzer, 3 mars 2014

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: