Könsstympning av flickor

130 miljoner flickor har enligt FN blivit utsatta för könsstympning och man räknar med att 86 miljoner fler kommer att könsstympas fram till 2030 om dagens trend håller i sig.

Den 22 juli i år hölls i London en världskonferens, Girl Summit 2014, med målet att utrota denna könsstympning samt barnäktenskap helt till nästa generation.

Kersti Wistrand skriver i en fyllig artikel (på Humanism & Kunskap) om kvinnans rätt till sitt eget kön. Skyddet och värnandet av detta det allra heligaste, livets sköte, den sexuella förmågan, vardagens utrensande utan plågor är en svår utmaning för världssamfunden men det är påbörjat och med utlovade omfattande insatser.

Börje Peratt

Referens

GIRL SUMMIT 2014 – Världskonferens om könsstympning av flickor Länk

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: