Alliansen tog från de fattiga och gav till de rika

25 gånger mer till de rikaste än till de fattigaste. För tio år sedan dömde Reinfeldt och Borg ut M:s dåvarande skattepolitik för att den gynnade rika. Vår analys visar att regeringens politik inte gett mest till låg- och medelinkomsttagare som det sägs utan gynnat rika ännu mer, skriver tankesmedjan Katalys.(DN 20140919)

PR-kampanjen ”det nya arbetarpartiet” lyckades dupera mer än 20 % av svenska folket som trodde på Moderaterna. Övriga 10 % kunde glatt åse hur politiken gynnade deras redan rika konton.

Till sin hjälp har Moderaterna haft främst Folkpartiet och Centern och i någon mån KD.
Folkpartiets lekstuga med elevpengar har inte bara lett miljarder till utländska investerare. Det största lappkastet i modern tid är nu Folkpartiets desperata förslag till att förstatliga skolan.
Var fick man då idén till förstatligande från? Detta är embryot av Demokraternas förslag till dellösning (från januari 2013).

Centralstyrningen från C

Centerpartiets ansvar var näringslivsfrågor, landsbygd och infrastruktur. Apoteken såldes ut och gjorde ett fåtal väldigt rika. Vi fick en koncentration av apotek i städerna emedan landsbygden förlorade sina apotek.

Börje Peratt
En valepok som tagit från de fattiga och givit till de rika

Länkar:
Demokraterne Danmark: Facebook Hemsida

Demokraterna Sverige: Facebook, Hemsida

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: