Välfärdsrådgivare gör skandalklipp på vård

Expressen avslöjar idag att ”Reinfeldts rådgivare gör skandalklipp!

Vårdkoncernen Attendo är till salu för sex miljarder kronor.

Expressen kan i dag avslöja den största vinnaren: Direktören Henrik Borelius som kan göra ett vårdklipp på 580 miljoner kronor.

Han är också regeringens rådgivare i välfärdsfrågor och bror till ex-ministern Maria Borelius (M).
http://www.expressen.se/nyheter/reinfeldts-radgivare-gor-skandalklipp/

”Prislappen för Attendo ligger på sex-sju miljarder kronor, enligt Reuters, och det innebär att Henrik Borelius andel av företaget är värd minst 580 miljoner kronor.

Vägrar tala om försäljningen

Själv vägrar han att säga något om försäljningen.

– Jag har inga kommentarer till det. Alla sådana frågor hanteras av vår huvudägare, säger han till Expressen.

Henrik Borelius har också anlitats av regeringen som expert på välfärdsfrågor. Han sitter med i välfärdsutvecklingsrådet som ska ”ge regeringen stöd i frågor som rör kvaliteten inom och utvecklingen av välfärden inom vård- och omsorgssektorn”. Syftet ska vara att ”förbättra förutsättningarna för valfrihet, entreprenörskap och innovativt företagande”.

Text: Fredrik Sjöshult EXPRESSEN 20140828

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: