Det krävs kvinnor för att få stake i utrikespolitiken

Sverige får en helfeministisk utrikespolitik – “Vi kommer utgå från att motverka könsmaktsordningen i världen”

Alla högre poster i Utrikesdepartementet kommer att tillsättas av kvinnor. Såväl de politiska posterna som tjänstemannaposterna. Länk

Margot Wallström (S) gör comeback som utrikesminister. Biståndsminister blir Isabella Lövin (Mp). I tjänstemannastaben sitter Ulrika Modéer (Mp) som statssekreterare och Annika Söder blir kabinettsekreterare.

Annika Söder säger till SR:

– Det betyder att vi är den politiska ledningen på UD, och det är första gången som det bara är kvinnor i den ledningen,

Målet är att motverka könsmaktsordningen

Rekommendationen om kvotering och 50/50 gäller inte här.

– Det betyder naturligtvis att vi väldigt starkt kommer att driva det som Margot Wallström har benämnt “en feministisk utrikespolitik”. Det betyder att vi kommer utgå från att motverka könsmaktsordningen i världen, och det gäller ju det bästa för både män och kvinnor. Inte bara för kvinnor.

Sverige erkänner Palestina

Wallström vill inte vänta längre. Hon kastar respekten för USA och Israel och alla inhemska och internationella bromsklossar och kör över Alliansen. Björklund ställer sig på sin kateder och tycker att detta är ett klavertramp. Men när det gäller denna gångstil torde Björklund själv vara så invand att det kan knappast kan göra skillnad.

Tack Margot Wallström för detta besked. Se nu också till att genomföra det och visa att denna feminism står för stake i politiken.

Börje Peratt

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: