Brexit – Merkel spelar UKIP i händerna

”Tysklands förbundskansler Angela Merkel pressar den trängde brittiske premiärministern David Cameron om det brittiska kravet på nya kvoter för arbetskraftsinvandring. Acceptera reglerna eller lämna EU, lyder budskapet.” SVT

Opinionen i Storbritannien för att lämna EU får nu extra stöd av Tysklands premiärminister Merkel.

Brittisk folkomröstning om EU
David Cameron vill – hårt pressad av EUfientliga UKIP och sin EU-kritiska hemmaopinion – förändra villkoren för det brittiska medlemskapet i EU. Han vill stärka sitt eget parti och sin egen roll inför den folkomröstning om ett fortsatt brittiskt medlemskap som han utlovat ska hållas 2017.

Camerons uttalande:

”den fria rörligheten kommer att utgöra själva hjärtat i min förhandlingsstrategi för Europa”,

Uttalandet ska ha lett till att Merkel gjort klart att det tyska stödet för ett fortsatt brittiskt medlemskap kommer att dras undan om han vidhåller sin ståndpunkt i migrationsfrågan. (Der Spiegel)

Brexit – Brittiskt uttåg ur EU

– David Cameron är rasande över EU-kommissionens krav på att Storbritannien ska tvingas till en efterbetalning på 2,1 miljarder €. Samtidigt är den brittiske premiärministerns inställning till invandring mer oroande för Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Hon fruktar att han kan ha korsat en röd linje.
Approaching Brexit? Merkel Fears Britain Crossing a Red Line on Immigration

Germany will accept Brexit if Cameron limits immigration

Jo Brexit närmar sig.

Börje Peratt

SvD Merkel pressar Cameron hårt

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: