Plats i parlamentet för UKIP

Mark Reckless som hoppat av från det konservativa regeringspartiet Tories och anslutit sig till Storbritanniens självständighetsparti Ukip, vann fyllnadsvalet i Rochester.

Reckless ger därmed Ukip dess andra parlamentsplats. Den första kom tidigare i höst, efter ett likadant avhopp från Tories.

Ukip vill att landet omgående ska lämna EU och har gått kraftigt fram i opinionen de senaste åren.

Partiet blev största brittiska parti i valet till europaparlamentet i våras, men har hittills stått utanför det brittiska parlamentet.  Storbritannien har ett valsystem som går ut på att varje valdistrikt röstar fram en ensam parlamentsledamot.

Fyllnadsvalet i Rochester visar att Ukip nu är så stort att en röst på det partiet inte längre är en bortkastad röst. Det kan få stora konsekvenser när Storbritannien arrangerar allmänna val till parlamentet om ett halvår.

referens
Ukip tar sin andra plats i parlamentet, Staffan Sonning SR London.

Börje Peratt

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: