Sverige mjölkko åt övriga EU-länder

EU:s medlemsländer behöver bygga vägar och järnvägar för att få igång EU:s ekonomi. EU-kommissionen presenterar ett program som totalt skapar 1,3 miljoner jobb.

Hitintills har sådana satsningar hamnat i Mellan och Syd-europa.
Vad säger att dessa satsningar med svenska medel ger någon förbättring av infrastruktur i Sverige eller Norden?

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker talade om satsningen i Europaparlamentet i Strasbourg.

Det handlar alltså om ett paket på totalt 315 miljarder euro under en treårsperiod. Men det är bara 21 miljarder euro som kommer från EU och EIB, den europeiska investeringsbanken, resten ska komma från privata investerare som stora pensionsfonder.

Okej vilka pensionsfonder och var?

Målet är att medlemsländerna ska fundera igenom vilka stora satsningar som både kan ge jobb och är viktiga för det egna landet och EU. Det talas om stora vägbyggen och byggen av järnvägar men det talas också om flygplatsbyggen.
Hitintill har Svenska behov hanterats minst sagt styvmoderligt. Vad säger att det blir någon skillnad nu.

Sverige fortsätter vara mjölkko åt övriga EU-länder?

Börje Peratt

SR Så vill EU få igång ekonomin

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: