Finland föreslår försvarskoalition med Sverige

Finländsk minister vill ha gemensamt försvar med Sverige LÄNK SR 20141207

– Med en gemensam marin och gemensamt flygvapen vore vi jättestarka. Jag ser en enorm potential, säger Carl Haglund till finländska tidningen Hufvudstadsbladet.

Om drygt fem år kan Sverige och Finland ha ett gemensamt försvar i luften och till sjöss, tror den finländske försvarsministern Carl Haglund som vill utreda en försvarsallians.

Haglund vill att formuleringar om en svensk-finländsk allians skrivs in i nästa regeringsprogram och pekar på att Belgien och Holland har gått samma väg när de slog ihop sina sjöstridskrafter.

Redan tidigare har Sveriges överbefälhavare Sverker Göransson uttalat önskemål om en gemensam svensk-finländsk marin försvarsledning på Östersjön.

– Men i sista hand är det ett politiskt beslut, konstaterar Carl Haglund i Hufvudstadsbladet. /TT/SR

Förslaget är mycket rimligt och borde kunna anmammas av samtliga partier i riksdagen möjligen V undantaget.

BP

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: