EU i upplösning: Grexit-Brexit-Hexit

Alltfler länder är nu alltmer tveksamma till fortsatt medlemskap i EU.

Grekland går till nyval och Vänsterpartiet där har lovat att säga upp alla avtal med EU. Vilket gör att EU, Sverige och svenska banker förlorar miljarder som man investerat i Grekland för att klara dem från konkurs. En insats som många varnat för.  Vi är nog många som insett att Sverige aldrig kommer att få tillbaka dessa pengar som vi plöjt ned i EU´s svarta hål. Men det pratar man inte gärna om. Oron för hur förväntningar påverkar börsen lägger locket på. Frågan är bara hur många gånger man ska kapa kattens svans innan den måste kapas för gott. Grekland kan i nuläget aldrig komma ikapp och en obeveklig statskonkurs närmar sig.

Britterna nu alltmer bestämda på uttåg!

I en opinionsundersökning precis före jul av WIN/Gallup International sade sig 51% av tillfrågade britter vilja lämna den Europeiska Unionen. Det är den andra undersökningen på en månad som visat en majoritet för utträde.

Merkel tycks vara den som bestämmer i EU då hon kraftfullt hotat med att slänga ut Grekland och Storbritannien om de inte inordnar sig i hennes synsätt.

På frågan ”Om det vore en folkomröstning imorgon om ditt land skulle fortsätta vara medlem i den Europeiska Unionen, hur skulle du rösta?” Fick undersökningens länder följande ut-procent.

Belgien 25%
Danmark 37%
Finland 26%
Frankrike 29%
Tyskland 27%
Grekland 34%
Irland 23%
Italien 25%
Nederländerna 42%
Spanien 17% (Har fått massor av stöd från EU och skulle liksom Portugal inte klara sig utan EU.
Storbritannien 51%

(Sverige var liksom Portugal inte med i undersökningen.)

Pressen ökar på den brittiske premiärminister David Cameron att tidigarelägga folkomröstningen om fortsatt brittiskt medlemskap som han utlovat till 2017. (51 per cent want to leave the EU! Poll result sparks new demands for early referendum)

Korståget för Storbritannien att klippa banden med Bryssel tog ytterligare ett stort steg framåt i går kväll efter en opinionsundersökning som visade att de flesta väljare nu vill lämna EU.

”Ju fler människor upptäcker hos EU, med dess krav på mer betalning och dess löjliga lagar, desto mer kommer de att vilja lämna.” UKIP MP Mark Reckless

Labour MP Kate Hoey, en ledande EU-skeptiker, sade: ”Jag är inte förvånad över detta.”

”Fler och fler människor börjar inse att trots Europhiles propaganda, skulle vårt land vara mycket bättre om vi lämnade.”

Cameron säger sig inte utesluta ett eventuellt samarbete med EU-skeptiska UKIP efter valet 2015.
UKIP:s ledare Nigel Farager menar att det är osannolikt att UKIP skulle bilda en koalitionsregering med något av de andra större partierna, men man säger sig vara beredd att stödja en minoritetsregering som utlovar en tidigarelagd folkomröstning. Känner vi igen problematiken med SD i Sverige. SD är tillsammans med V de enda EU negativa partierna i Sverige men SD mer bestämt. Så för många blir det valet mellan pest och kolera.

/BP

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: