En krona mer för mjölken bra för landet

För att undvika att mjölkbönder slås ut är flera handlare på väg att höja priset en krona per liter mjölk som ska gå oavkortat till bönderna. Livsmedelshandlaren Lars Ocklind i Åre har redan höjt mjölkpriset.

SR Annie Reuterskiöld rapporterar 20150122

– Efter prishöjningen har försäljningen av mjölk stadigt gått upp i Lars Ocklinds butik, och i mjölkkrisens spår är fler handlare på väg att följa efter, bland annat i Örebro och i Norrtälje. Några som driver på för att mjölkpriset ska höjas är Centerpartiet, som genom lokala företrädare nu bjuder in till samtal mellan handlare, mjölkbönder och mjölkföretag över hela landet. Riksdagsledamoten Eskil Erlandsson kommer hålla i möten i bland annat Kalmar.

– Tanken är att de handlare som så vill höjer priset med en krona som går direkt till Sveriges bönder för att de ska kunna fortsätta producera mjölk och mejeriprodukter som vi vill ha i våra kylskåp och våra matbord. En frivillig uppgörelse som innebär att produktionen kan fortsätta och kanske till och med utvecklas vilket ju ger jobb och utveckling i alla delar av landet dessutom, säger Eskil Erlandsson.

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: