Risk att terrorn ökar om Sverige inte gör något enligt Human rights watch

SR rapporterar idag ny dyster rapport från Human rights watch

”Staters brott mot mänskliga rättigheter riskerar att spä på extremismen. Det varnar människorättsorganisationen Human rights watch för i sin årsrapport. Organisationen är också kritisk till hur många länder hanterar extremister, bland annat unga män som reser till Irak och Syrien för att strida med IS.
Dela

2014 var ett våldsamt år. Islamiska staten, gruppen IS, utropade ett kalifat i Mellanöstern. Människor har dödats eller fått fly sina hem.

Stater runt om i världen har misslyckats med att säkerhet åt sin befolkning. Extremistgrupperna runt om i världen blir bara fler och starkare, konstaterar människorättsorganisationen Human rights watch.

Både rörelser som Islamiska staten och Boko Haram i Nigeria påverkar säkerheten i världen. Det gör även enskilda radikaliserade personer, som vid terrorattentaten i Paris nyligen

När länder som Sverige inte har någon plan för att hantera att personer rekryteras för att strida och döda på platser där mänskliga rättigheter redan kränks, så är risken stor att terrorn i världen ökar.

Både FN och enskilda stater får stark kritik för sin flathet. Det räcker inte med militära aktioner, världens ledare måste också agera mot växande extremistgrupper, kräver Human rights Watch.”

Skriver Nivette Dawod Sveriges radio

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: