Wallström har satt bollen i rullning

3491671_2048_1152
Margot Wallströms Saudiarabienkritik och möjligheter att påverka för förändring och även framtida framgång för svensk utrikespolitik är en intressant frågeställning givet den senaste tiden utveckling också med Israel.

Jag saluterar Wallström och socialdemokraterna för deras hållning och ställningstagande mot att förlänga avtalet om militärt utbyte med Saudiarabien.

Dessa shariastyrda ledare har varken mognad eller vilja till dialog utan visar sig från sina sämsta sidor. Ja patriarkatets despoter står nu nakna och har vanhedrat sig själva.

Vad Wallström har gjort här är att så frön för förändring. Såväl Israel som Saudiarabien kommer på sikt förhoppningsvis att inse vad mänskliga rättigheter går ut på. Men i dagsläget värnar man sina förmåner och sin makt. Det är naturligtvis både brist på visioner och en grov omoralisk orättvisa som ligger bakom rädslan för förändring.

Tack Margot Wallström för att du satt bollen i rullning.

För att travestera Zlatan, dessa bebisar, oljemiljardärer, som idag styr över människor i mellanöstern är inte mogna sitt ledarskap men de har blivit ifrågasatta och bollen är i rullning.

Svenskt näringsliv har fått skrämselhicka och menar att Sverige förlora både arbetstillfällen och intäkter. Det tydliggör också att man är beredda att sälja sin själ till djävulen bara man tjänar pengar på det.

Börje Peratt

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: