Ebba Busch Thor ny ordförande i KD

Lars Adaktusson - Ebba Busch Thor - Göran Gägglund

Lars Adaktusson – Ebba Busch Thor – Göran Gägglund

Kristdemokraterna valde 25 mars 2015 Ebba Busch Thor till ny ordförande efter avgående Göran Hägglund. Jag önskar dem båda lycka till. Göran med sina nya åtaganden kommer alltid att vara en tillgång och Ebba som nu gör att Alliansen får en treklöver av  kvinnor. KD har haft en rad starka förebilder som ledare, Ebba Busch Thor lär inte bli något undantag.

912@70

Bucht Thor har redan som ungdomsordförande i KDU visat sig ha skinn på näsa, hon är smart och hon har en sjuhelsikes utstrålning.

Dessutom får hon med Lars Adaktusson i styrelsen ytterligare förstärkning på mentorsidan. Jag har en känsla av att KD med sin nya riktning höger måste betraktas som en förstärkning för Alliansen. Därmed blir polariseringen i politiken än tydligare.

Hon liksom Annie Lööf blir inom några månader mammor med allt vad det för med sig. Kommer att tänka på filmen 9-5 där man införde ett dagis på jobbet. Gissar att det nu pågår någon slags upprustning av Riksdagshuset så att barnen kan lämnas i goda händer nära sina mödrar. Alternativt tar de ut mammaledighet och fokuserar på den uppgiften. Och då måste  naturligtvis både C och KD ha planer för det. Alldeles oavsett hur man löser det hela så är det spännande med denna förändring av förutsättningarna för ledarskap inom politiken. Detta lyfter jämställdhetsfrågor i praktiken och är därför oerhört stort och viktigt. Samtidigt finns det en del orosmoln inom KD som jag tagit upp under Debatt Alliansens högerstolpar förstärks [1].

All lycka till.

Börje Peratt

1) Börje Peratt – Debatt med rätt att ställa frågor och att pröva svar och påståenden             Alliansens högerstolpar förstärks

 

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: