Organiserat tiggeri inhumant och oacceptabelt anser över 70%

En majoritet av svensk befolkning, 71 procent, tycker det är ett bra förslag att förbjuda organiserande av tiggeri. Skriver DI.

Det visar en ny undersökning som gjordes av Expressen/Demoskop, efter moderaternas förslag om att kriminalisera just det organiserade tiggeriet. Hur det ska definieras preciserades dock inte i undersökningen. Sammanlagt svarade 1.071 personer på om det är bra eller dåligt att förbjuda organiserande av tiggeri.

I en undersökning som Novus gjorde för TV4 i månadsskiftet mars-april ansåg över hälften av de svarande, 56 procent, att förbud mot tiggeri är ett bra förslag.

Moderaterna försg framförda på DN Debatt har rubriken.

”Vi föreslår att organiserande av tiggeri ska kriminaliseras”

Ändra flera lagar. Vi vill att organiserande av tiggeri förbjuds. Kommunerna bör få anställa ­personal för att upprätthålla ordningen, och se till att illegala boplatser inte ­permanentas. Dessutom bör reglerna för Kronofogden förenklas. Lagarna för hur man får bo måste gälla för alla, skriver Tomas Tobé (M) och Beatrice Ask (M).

Repliker som ”Att man kan inte förbjuda tiggeri” studsar mot att förbjuda ett organiserat tiggande där personers enda sysselsättning är att sitta utanför de ingångar som landets invånare använder för att utföra sina ärenden. Och där dessa tiggare framkallat så mycket obehag att främst äldre gör omvägar till andra ställen för att slippa skuldkänslan över dessa utsatta. Som en kvinna sa ”Vem tar hand om deras barn?” Här om kvällen kom ett reportage i SVT som handlade bl annat om övergivna barn och där man besökt en rumänsk by varifrån fler av dessa romer och organiserade tiggare kommer. Barnen där vittnade om hur övergivna de kände sig av sina föräldrar på tiggarstråk. Det hindrade inte dessa föräldrar från att planera nya resor till Sverige dit det är mest gynnsamt att åka idag.

Svenska folket har fått nog. Man vill inte ha dessa tiggare. Det kommer att spä på främlingsfientligheten. Så att fullfölja Moderaternas förslag är i linje med folkviljan. Lyssnar övriga partier på det?

/BP

 

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: