BREXIT! – EU motståndet i England närmar sig 50%

David Cameron. Foto: Kirsty Wigglesworth/TT

David Cameron. Foto: Kirsty Wigglesworth/TT


Flyktingfrågan kan avgöra brittiskt EU-medlemskap

Flera städer och byar i England har i princip tagits över av immigranter. Det är som China Town i USA fast med en rad andra olika kulturer. Detta skrämmer den inhemska befolkningen och motståndet mot nyinvandringen närmar sig nu en situation där 47% av befolkningen vill lämna EU.

Politiska uttalanden rör att man inte vill ställa upp på EU’s liberala invandringsregler.

Den senaste opinionsundersökningen publicerades 16 dec 2015. Den visar fortfarande en liten övervikt för att Storbritannien ska vara kvar inom EU.

Den visar samtidigt, att om David Cameron skulle misslyckas med att få igenom sitt krav på att minska invandringen från andra EU-länder till Storbritannien, så svänger opinionen, då vill en majoritet att landet ska lämna unionen. Och det är just det som ser ut att vara på väg att hända.

Flera inhemska politiker rusar nu till försvar för EU trots att man anser EU vara: ”Frustration like hell”. Man vill inte fortsätta hålla Grekland under armarna. Man vill inte ha en fri sluss till England av sociala problem. Allt fler vill ha bort tiggarna som slagit läger vid ingångar. Detta visar hur handlingsförlamade politikerna blivit. Landets befolkning står snart med båda fötterna vid den gräns som säger: ”enough is enough”. Folkomröstningen lär bli en nagelbitare.

Min uppfattning är fortfarande att vi ska satsa på ett nordeuropeiskt samarbete och stoppa läckaget till länder som inte klarar sin ekonomi. En allt större del av även den svenska befolkningen drabbas pga av detta elefantprojekt som ett försök att återupprätta ett sovjet i Europa.

Börje Peratt

The Telegraph 16 dec 2015 David Cameron meets EU leaders to demand ban on in-work benefits for migrants- live

The Telegraph Angela Merkel tells David Cameron no chance of deal on free movement and migrant benefits ahead of EU referendum crunch talks

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: