Mehmet Kaplan har att stå till svars för sin grundsyn på muslimsk extremism

Mehmet Kaplan anser det okej med samverkan med muslimsk extremism.
Redan 2014 klargjordes att Kaplan är en underjordare, en missil in i vårt samhälle. Men MP försvarar honom trots uppenbara tveksamma uttalanden mot vårt samhälle och för en ojämställd förtryckarideologi. Jag skrev då: Svensk riksdagsman för MP försvarar sharia

I kampen för jämställdhet utgör Sharia ett svårt hot. Således måste ett parti som är för jämställdhet också våga ta ställning mot en strategi som vill kasta kvinnan 1000 år tillbaka in i medeltiden.

Då häxbränning idag stening. Märk väl att många av alla muslimer som flytt sina hemländer antagligen också flytt sharia.

Det Feministiska Miljöpartiets talesman i riksdagen Mehmet Kaplan försvarar dock Sharia och jämför svenska deltagare i finska vinterkriget med ISIS och Jihadister som utför folkrensning i Syrien och Irak. LÄNK


Mehmet Kaplan tar inte avstånd från Sharia.

”SVT Nyheter kan nu avslöja att bostadsminister Mehmet Kaplan träffat företrädare från den islamistiska organisationen Milli Görüs vid flera tidigare tillfällen.

På en middag 2013 då han var riksdagsledamot träffade han organisationens svenske ordförande Yavuz Selim Celik.

SVT: Är det lämpligt att röra sig i de här kretsarna? -Det här är en del av det turkiska civilsamhället, så länge organisationerna inte är våldsbejakande på något sätt så är det något jag får ta ställning till varje gång, säger Kaplan.

Förra sommaren deltog bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) på samma middag som en högerextrem ledare.

På ett foto, som är taget i juli 2015, syns Kaplan äta middag tillsammans med bl.a. Barbaros Leylani och Ilhan Senturk. Den senare är svensk ordf för turkiska högerextrema Grå vargarna.

Barbaros Leylani uppmärksammades förra veckan efter att han som vice ordförande i Turkiska riksförbundet hållit tal på Sergels torg och talat om ”raskamrater” och skrikit:

”Turken vaknar! De armeniska hundarna bör akta sig. Död åt de armeniska hundarna!”

Mehmet Kaplan har även tidigare kritiserats för sina kontakter med tvivelaktiga organisationer. En av dem som kritiserat Mehmet Kaplan är socialdemokraten Nalin Pekgul som anklagat Kaplan för att ha en ”dold agenda” och för att han ”trätt fram till islamistiska organisationers och personers försvar”.

De senaste avslöjanden innebär att strålkastarljuset åter riktas mot Kaplan.
Varje statsråd har en skyldighet att agera på ett sätt som gör att hans eller hennes omdöme och oberoende inte kan ifrågasättas. Att medverka i en middag där företrädare för en ultranationalistisk extremistorganisation deltar är alltså uteslutet. Ändå var det exakt vad Mehmet Kaplan gjorde.” (SVT TEXT-TV 20160415)

Att Mehmet Kaplan är ett genuint hot mot inte bara demokratin utan också det svenska samhället och kvinnorna här har tydliggjorts gång på gång. Han agerar som en pro-extrem muslim och använder sin bostadsministerpost till allt annat än bostadspolitik. I alla fall bygger han inget konstruktivt för Sverige och knappast heller för Mellanöstern.

Börje Peratt

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: