Den som gräver en grop …


Förtroendet för Anna Kinberg Batra rasar. SVT har beställt en opinionsundersökning från Novus som redovisar förtroendet för partiledare. LÄNK Den visar att Löfvén har bibehållit sitt förtroende och att Batras förtroende fortsätter sjunka.

Som jag skrev 28 juli i samband med Alliansens misstroendeförklaring: Batras bakhållspolitik studsar tillbaka. Texten återpubliceras här:

Moderatledaren Batra har tappat rejält i opinionen och tvingas till desperata manövrer för att kunna hänga kvar som ledare över ett parti i nedförsbacke.

Alliansen kastade genom ett aggressivt misstroendevotum mot tre ministrar in Sverige i en regeringskris med anledning av Transportstyrelsens (illegala) outsourcing av IT verksamheten med delvis känsliga uppgifter (LÄNK SVT) till utländsk icke säkerhetsklassad personal.

Men bakgrunden till outsourcingen av ITverksamheten är beslut från den förra Alliansregeringen!

Socialdemokraterna kom också med ett motdrag och KU-anmäler den förra Alliansregeringen.

Misstroendevotumet mot S-ministrar har nu lett till att Löfven vidtagit en regeringsombildning och det kan i motsats till Alliansen illvilliga strategi stärka S och ytterligare försvaga M.

Att rikta misstroendevotum mot försvarsminister Hultqvist är enligt tidigare Alliansens försvarsministern uppfattning, ett oskickligt agerande. (Mikael Odenberg (M) kritisk till Alliansens misstroendevotum mot Hultqvist – LÄNK SVT).

Att Ygeman nu tvingats bort faller inte heller i god jord hos väljarna då han vunnit popularitet och förtroende med sin låga profil och sina tydliga och klara svar på ibland problematiska frågor.

Vad som är spektakulärt i Batras knivhugg är ju att det är Reinfeldt, moderaterna och Alliansen som orsakat problemet. Att outsourca och sälja ut staten ägde rum under Alliansens mandatperiod.
Det blir nästintill tragikomiskt att anklaga Socialdemokratiska ministrar för ansvarslöshet på grund av att man inte har informerat om en problematik som framförallt moderater har orsakat. Och Åkesson faller in i kören och skäller ikapp med moderaterna.

Jag tror att svenska väljare är för intelligenta för att gå på detta. Även om det kan ses som en olycklig fadäs att inte informera om konsekvenserna av föregående Alliansregerings katastrofala beslut.

Skulle inte förvåna mig om också SD tappar väljare då masken nu faller.

Börje Peratt
28 juli 2017

Personuppgifter läckte från outsourcad myndighetsdata redan 2012

En kritiker skrev  att det var Löfvéns fel att en myndighet läckte uppgifter 2012 som tvingade människor med skyddad identitet att börja om.
Läckan ägde således rum under Alliansens mandatperiod som varade fram till 2014. Det finns en hel del att kritisera S för men i just detta fall skjuter man åt fel håll. 2012 var Löfvén fortfarande ordförande i Metall och ännu inte aktuell som partiordförande i S.
Se också: Så bäddade regeringen Reinfeldt för IT-skandalen.

Börje Peratt
1 aug 2017

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: