Liberalernas landsmöte fiskar vad?


Liberalerna har haft landsmöte och det som kommit ut av det är att man diskuterat förbud mot religiösa friskolor, slöjförbud och 5000 fler poliser.

Resultatet blev att man accepterar etablerade friskolor men motsätter sig nya. Slöjförbudet ansågs fiska i samma grumliga vatten som SD och 5000 nya poliser skulle fortfarande tillsättas.

Allt fler unga poliser lämnar in polisbrickan | SVT Nyheter – SVT.se

Man undrar hur det senare skulle gå till då poliser lämnar yrket i allt snabbare takt. Och sökande till polisskolornas utbildning räcker inte till att fylla platserna. Trots många intresserade blir det inte många kvar.

Björklunds tidigare initiativ i utbildningsfrågor innebar att lärare belastades med utbildningar som inte förbättrat dem som pedagoger och att skolorna har tvingats se tusentals goda lärare lämna yrket.

9.100 utbildade lärare har flytt skolan

På flera håll har man tvingats tillsätta lärare som saknar grundläggande ämneskunskaper. Björklunds verklighetsfrämmande satsningar som minister, har slagit svensk skola i spillror. Opinionens uppfattning om Liberalernas trovärdighet avspeglar sig också i sjunkande siffror.

L säger nej till nya religiösa friskolor – och till slöjförbud

Jag vill också ta upp diskussionen om slöjförbudet och att fiska i grumliga vatten. Låt oss se vad som finns där. Varför talar man inte istället om slöjtvånget? Om jag åker med min hustru till ett muslimskt shariastyrt land så ska hon tvingas bära slöja. Björklund var också starkt kritisk till den rödgröna delegation som reste till Iran ledd av Löfvén.


”Walk of shame: Sweden’s “first feminist government” don hijabs in Iran”.

Och Björklund skrädde inte orden:

– Bilden med den svenska handelsministern i slöja sprids nu i breda kretsar över världen. Det är pinsamt, säger Jan Björklund, och fortsätter:
– Det allvarliga är att slöjan är den yttersta symbolen för kvinnoförtryck i Iran, världens värsta religiösa diktatur. Den iranska regimen är säkert uppmuntrade av detta, kvinnorna i Iran är det inte.

Varför klarar då Björklund inte av att driva frågan internt utan blir överkörd av sina partivänner som fiskar i samma jolmiga vatten som FI.

Hotar med bojkott efter slöjtvång i VM

Oavsett det är lag på det eller sociala konventioner kräver det så är slöjtvång mot FN’s konventioner om mänskliga rättigheter. Istället har man i debatten vänt på detta och anser att mänskliga rättigheter skyddar detta förbudsplagg. Nå Europadomstolen har slagit fast att:

Förbjuda niqab inte brott mot mänskliga rättigheter

Slöjan, oavsett form och oavsett heltäckande är utan tvekan ett tvångsplagg som förvandlats till en religiöst motiverad rättighet. Allt fler länder köper inte det. Det finns ingenstans i de religiösa texterna sådana påbud. Detta plagg är i stället ett ålderdomligt patriarkaliskt instrument för att kontrollera och kuva kvinnan och därmed en skymf mot mänskligheten, jämställdhet och demokrati.

Bröder får fängelse för slöjtvång

Feministiskt Initiativ talar här med dubbla tungor och anser att man ska försvara både rätt att bära slöja i en fri demokrati och slöjupproret i Irian där kvinnor kastar sina slöjor och blir bestraffade för det. Det vittnar om att FI inte vet vilket ben de ska stå på.

Symboler som står för underkastelse hör inte hemma i en fri demokrati.

Börje Peratt

 

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: