Löfvén och S väljer EU framför landsbygden


Sveriges Radio rapporterar att Löfvén vill minska jordbruksstödet för att täcka upp efter brexit.
Det innebär att Socialdemokraterna har tagit ställning mot landsbygden och bönderna, vår viktigast garant för självförsörjning. Så här säger Stefan Löfven:

– Vi vill ha en budget som är modern. Vi ska se till att den inre [EU]marknaden fungerar och att vi klarar säkerhetsfrågorna…
– Men vi ska samtidigt titta på vad vi kan prioritera ned, till exempel jordbruksstödet

Vad innebär Löfvéns moderna budget?
Är det modernt att ”se till att EUs inre marknad fungerar” genom att transportera slaktboskap många hundratals mil (vilket innebär djurplågeri) för att sedan importera samma kött?
Är det modernt att ”se till att EUs inre marknad fungerar” genom importera baslivsmedel och mejeriprodukter som ska transporteras på landsväg flera hundra mil med åtföljande avgaser och belastning på våra vägar?
Är det modernt att låta våra ängar och hagar växa igen och ersättas av ja vad då meningslös energiskog?


Budskapet från Stefan Löfvén hade sannolikt förorsakat revolt bland bönder i andra delar av världen. I Ryssland och USA kör bönderna över polisbilar. I Frankrike och England ockuperar de gator och utmanar polisen.

Svenska bönder lägger ner sin verksamhet i snabb takt och snart är landsbygdens öppna natur ett minne blott. Vi blir mer och mer beroende av livsmedel från mellan och Sydeuropa. De som inser konsekvenserna kan rösta bort politiker som övergivit vår landsbygd, vårt jordbruk och vår självförsörjning.

Börje Peratt

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: