Organiserat tiggeri bör förbjudas enligt 60% av svenska befolkningen

Börje Peratt

Majoriteten av kommunalråd i Sverige går emot opinionen som i senaste undersökningen var kring 60% för ett tiggeriförbud, 23% mot och resten inte bestämt sig. Det är en tydlig viljeyttring hos folket.

Var fjärde kommun vill ha tiggeriförbud (SVT) Detta rimmar inte med opinionens önskemål.
Så tycker partierna om tiggeri. Detta visar att de flesta partier i riksdagen är emot ett förbud. Endast M och SD helt och hållet för.

Moderaterna går till val på ett nationellt tiggeriförbud. Det kan mycket väl vara en vinnarstrategi.
Socialdemokrater som drev visioner om ett jämställt och humant Sverige och bort med tiggarstugorna tar inte klart ställning mot att mödrar sitter i kylan och tigger samtidigt som de övergivit sina barn i Rumänien och Bulgarien. Hela skalan från Centern till Vänstern är man tydliga med att inte vilja ha ett nationellt tiggarförbud.

Demokraterna står här på opinionens sida. Se gärna tidigare artiklar nedan.

Börje Peratt

EU exporterar inhumant tiggeri till Sverige 30 okt 2014
Organiserat tiggeri inhumant och oacceptabelt anser över 70% 2 maj, 2015

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: