Det kom en fråga


Jag fick en fråga på nätet som tvingades till ett lite längre svar. Frågan gällde om Demokraterna i Göteborg kan tänkas samarbeta med SD. Detta vittnar om hur illa Demokraterna i Göteborg skött namnfrågan eftersom vi (Demokraterna) inte har ett dugg med Göteborg att göra.

Vi började bygga Demokraterna (D) i Sverige 2012. Tyvärr har någon annan startat ”Demokraterna Göteborg” (DG) och det har lett till förvirring. Jag vet inte vad DG har för bas men högervridning pågår i Sverige.

Demokraterna (D) är ett idéparti för human rights och samhällsbygge.
Det innebär inte en ensidig svartvit bild. Fel begås av oss alla.

SverigeDemokraterna (SD) vilar ursprungligen på främlingsfientlighet och småskurenhet och drar till sig motsvarande klientel som Trump. Googla Börje Peratt och Trump så får du mina artiklar på temat. Nu senast har jag gjort texten till rock sången ”Wall of Shame”

Jag har också kritiserat att kvinnor får bära niqab och burka i Sverige samtidigt som de ansvarar för dagisbarn och jobbar som lärare. För övrigt är plagget inte ett religiöst utan patriarkaliskt kulturellt stycke tyg i avsikt att stänga in och kontrollera kvinnan. Om man flyr förtryck till ett demokratiskt land bör man kasta av sig det oket. Jag ser helst att det förbjuds som det nu gjorts i många andra länder inkl Norge och Danmark.

Jag har också kritiserat att vi mer än andra länder tagit emot flyktingar utan att ha ordnat för detta så det blir ansvarslösa undermåliga icke humanitära flyktingmottagande i mögliga baracker. Här har entreprenörer täljt guld på detta.

Humanism, mänskliga fri- och rättigheter accepterar inte övergrepp i någon form. Som journalist och filmare har jag tagit aktivistens uppgift och även gjort film som ”Läkaren som vägare ge upp”.

Demokraterna står för demokrati. Och det är den politiska metoden mot despotism och anarki. Ja, jag vet många utnyttjar begreppet för att lura ”folket”. Trump ett tragiskt exempel som utnyttjar systemet för egen vinning skull. Men det innebär bara att vi måste eftersträva en allt bättre demokrati som stärker humanism och mänskliga rättigheter med allt bättre ledarskap och med allt bättre kontakt med inte bara väljare utan människor i landet.

Med vänlig hälsning
Börje Peratt

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: