Valet är inte över


Ledande miljöpartister som Isabella Lövin och Per Garthon har fört fram centerledaren Annie Lööf som statsminister. Det kan tyckas förvånande. Men möjligen är de livrädda för ett nyval som kan komma att kasta ut dem från riksdagen.

Förslaget om Lööf som statsminister kan ses som ett svek mot den rödgröna sammanhållningen och det plussar väl inte på MPs trovärdighet. Vi minns också spekulationerna efter att Bilderberggruppen bjöd in Annie Lööf till deras årliga ”hemliga möte” där de anses bestämma vem som ska bli nästa regeringschef. Så MP spelar Bilderberggruppen rakt i händerna.

Superhemliga mötet (1-4 juni 2017): ”De ser Lööf som en blivande statsminister” Länk
Bilderberggruppen är ett årligt möte med 120–150 inbjudna deltagare som representerar den globala makteliten inom affärs- och industrivärld, media och politisk verksamhet. Hemlighetsfullheten kring gruppen har lett till att olika konspirationsteorier om gruppens inflytande på politik och näringsliv fått spridning.
”Även om Bilderberggruppen själv påstår sig sakna inflytande så menar många initierade betraktare att detta inte stämmer. Dino Kundsen forskar i elitnätverk vid Köpenhamns universitet: – Gruppen har skyndat på det europeiska samarbetet och integrationen. De har bidragit till att relationerna mellan USA och Europa varit fortsatt goda genom åren. Genom sin agenda har de kunnat påverka vilka frågor som kommer att drivas i de olika länderna.” Länk

Nåja relationerna mellan USA och Europa är idag knappas goda så man kan ifrågasätta denna grupps makt men inte dess viljeinriktning.

Hur ser vi då på situationen i Sverige? Ja med rådande mandatfördelning i riksdagen är valet inte över. Det är möjligt att det blir nyval och därför behöver alla som nu värnar demokratin arbeta för att förmå dem som flytt demokratin att förstå och ta sitt ansvar.

Börje Peratt

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: