Förtroendeomröstning mot May 12 dec kl 2100

Theresa May, EU (Public domain)


Såväl de konservativa som oppositionen i Labour agerar på ett sätt som riskerar att sänka inte bara Theresa May och Tory utan även Storbritannien. Oppositionens grova retorik kan ha bidragit till att vissa konservativa övergivit May.

Theresa May har tidigare tydliggjort att hon egentligen ville stanna kvar i EU men nu har hon fått uppdraget att genomföra folkets vilja uttryckt i Brexit och detta vill hon genomföra på bästa sätt. Ikväll 12 dec kl 21.00 kommer brittiska parlamentet att genomföra en förtroendeomröstning med stöd av 48 misstroendebrev från hennes eget parti. Men denna förtroendeomröstning rör mycket mer än May. Som hon själv säger, utan ordnad Brexit kan den komma att bli hård och skoningslös mot Storbritannien. Det är en dramatisk process och med 48 knivar i ryggen är risken att May stryker med och kastar UK in i ett ledarskapskaos och handlingsförlamning. Att Labours ordförande Corbin njuter just nu kan bli en kallsup för antingen honom eller Storbritannien. Vinner May omröstningen så går hon stärkt ur krisen. Men oddsen talar mot henne. Förlorar hon omröstningen avgår hon och det blir nyval. I praktiken blir det också en omröstning om Brexit. Vilka har EU-motståndarna då att välja på knappast de konservativa. Då återstår Ukip.
Inser de 48 vad de spelar med?
May vägrar vika sig inför omröstning

Börje Peratt

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: