IS-krigare bör fråntas svenskt medborgarskap och hindras komma till Sverige

Miljöpartiets Mehmet Kaplan erkände IS men sparkades från politiken.


Statsministern Stefan Löfven (S) uppger för TT att ”Sverige ska inte hjälpa personer som anslutit sig till IS att komma tillbaka till Sverige.” Men han tycker inte att IS-anhängarna ska fråntas sitt svenska medborgarskap.

IS-krigare kan således fortfarande återvända till Sverige på egen bekostnad och ett antal hundra lär redan ha gjort det. Innebörden i Löfvéns beslut är att svenska skattebetalare inte ska bekosta deras flygresa! Strålande… Men Löfvén vi vill inte ha in dem i Sverige och oavsett att du hänvisar till internationella lagar anser vi att de ska fråntas sitt svenska medborgarskap. De har ju redan bekänt sig till ett annat. Det finns också något som heter landsförräderi och dessa IS-krigare har förklarat krig mot inte bara väst utan också mot Sverige.

Jag anser att medborgare som strider för terrororganisationer som IS och al-Shabaab ska kunna dömas för landsförräderi.
Detta eftersom organisationer som dessa kan utgöra hot mot svenska intressen, skriver Ebba Busch Thor (KD) redan 2015. Länk

I Finland ligger man som vanligt steget före och har redan kommit en bra bit på väg i diskussionerna om medborgarskap för IS-krigare. IS-terrorister kan mista medborgarskap. Personer som gjort sig skyldiga till allvarliga brott ska i fortsättningen kunna förlora sitt finska medborgarskap. LÄNK Finska Statsrådet

Två Liberaler har för svenska riksdagen motionerat om problematiken
Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att utreda möjligheten att i 22 kap. brottsbalken införa en ny bestämmelse som innebär att svenska medborgare som strider mot främmande makter som det svenska försvaret militärt stöttar ska dömas för landsförräderi…

Nu ber vi den S-ledda regeringen ta detta på det allvar som krävs och följa den finska förebilden

Börje Peratt

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: