Ur led är politiken

Ulf Kristersson Wikipedia CC BY 2.0, Nooshi Dadgostar CC BY-SA 3.0, Collage/admin

När Nooshi Dadgostar meddelar att hon kandiderar för att bli Vänsterpartiets nya ledare efter Jonas Sjöstedt riktar hon kritik mot S: ”Socialdemokraterna gått så långt åt höger att vi behöver fylla det tomrummet” Sic! … med att samarbeta med Moderaterna. Nej det är inte första april!

När Trump hävdar sig vara mot globalism så uppträder han som den största globalisten genom tiderna och dikterar villkoren för varje stat han besöker.(Trump Is a Globalist, Not a Nationalist)

Trump avstod från planerat statsbesök i Danmark eftersom Danmark inte ville sälja Grönland till USA. Han utövade otillbörlig påverkan på Ukrainas president för att förmå honom att undergräva Demokraternas presidentkandidat Joe Biden. Det var därför han hamnade i riksrätt som till slut friade honom eftersom republikanerna hade majoritet. En enda republikansk senator, Mitt Romney, trotsade partipiskan och röstade för att fälla USA:s president Donald Trump för maktmissbruk. Mitt Romney hånades naturligtvis av Trump för detta.
Trump återinförde landminor vid gränsen mellan Syd- och Nordkorea, ett vapen som mest drabbar civilbefolkningen som råkar trampa fel och ett omänskligt vapen som förre president Obama förbjöd.

Trump klev ur avtal om fossila bränslen och vill förhindra alternativ utveckling av elförsörjning till förmån för egna intressen i olja och bensin. Trump agiterar mot Iran till stöd för sina ”vänner” Saudiarabien som Pulp Fiction mördade den saudiska journalisten Khashoggi verksam i USA.

Trump, denne despot får stöd av altright och verksamma nazister men också av infantilister/alternativister i Sverige. Med infantilist menas att man överlåter allt ansvar på en diktator, det som hände i Tyskland och Italien då Hitler och Mussolini tog över.

Vi ser idag motsvarande förvirring i politiken som på 1930-talet. Situationen i Sverige går mot upplösning av moral och ideal och närmar sig ett politiskt kaos. Den enda som vinner på detta är den som kan förenkla och skapa förståelse för extrema lösningar.

Alliansen CC-BY-2.0 Wikipedia https://sv.wikipedia.org/wiki/Fredrik_Reinfeldt#/media/Fil:Opposition_leaders_at_the_2006_Sweden_elections.jpg

Egentligen började det hela i Sverige med Alliansen och Rheinfeldt som öppnade dörrarna för total invandring och orsakade en okontrollerad anstormning in i det svenska samhället medan övriga Europa i stort sett stängde gränserna. Rheinfeldt drev med riksdagens bistånd genom den grundlagsändring som innebar att folkvalda övergav Sverige som självständig och suverän nation och istället blev Sverige ett EU-protektorat. Sverige är ensamma om detta svek mot sitt eget folk.

Socialdemokratin tycks ha hamnat i ett minerat ingen mans land och vad de än gör får de kritik från alla håll utom MP.


Svenska myndigheter som Naturvårdsverket behöver rensas från skarvkramare som orsakar Östersjöns och våra insjöars död. Två andra myndigheter som IVO och Socialstyrelsen är undergrävda av betongmarxister (antihumanister). Detta har skett under och med stöd av Socialdemokratins styre.

Så ingen går fri från skuld. Så länge S låter dessa allvarliga fel bestå kan egentligen vem som helst ta över. För frågan är om det blir sämre. Ja nog kan skiftet innebära en risk.
Ett SD i maktposition med avsaknad av fundamental kompetens att styra landet, är inte det som att gå ur askan i elden?

Börje Peratt

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: