Vi behöver nya demokratirörelser

Facebook är fortfarande ett forum för dialog och utbyte. Även om där också förekommer en hel del trams och trista inlägg men det förekommer åtminstone för mig ofta ett mångsidigt utbyte med nya perspektiv och hjälp med länkar till intressant forskning. Tack alla för det.

En Grupp som kan vara spännande är Vi behöver nya demokratirörelser

Frågeställningarna, syftet och ambitionen med denna grupp är lovvärda och frågan är om intresset och kraften finns i tillräcklig utsträckning. Jag har i mitt nu 70-åriga liv på olika sätt försökt diskutera demokratin dess framväxt och verkan för rättvisa och trygghet för alla. Så upptäckte jag som journalist en motsägelsefull kraft och kom att undra över hur det kommer sig att det finns en utbredd antihumanism i samhället och detta inom ramen för påstådd Socialdemokrati. Kring 2009 började jag granska vad den bestod av då den verkade vara organiserad begreppet antihumanism som jag använt som en bild var den korrekta definitionen. Men hur var det då med dess motståndare var de bättre?

Formulerade en politisk inriktning i ”Demokraterna” https://demokraterna.org/ som kom att sablas ned av några ledande anarkistalternativister som ansåg att lösningen inte fanns inom den etablerade politiken. Angående en kommentar jag sett i en annan grupp, -”världen styrs av psykopater”, har jag skrivit en bok ”Mörkrets Furstar” som var tänkt att lanseras i vår men så kom coronan.

Det som kan förvåna är vanligt folk som hyllar psykopater, ett faktaresistent media som ålägger journalister att föra ut propaganda, förvillade politiker som tagit beslut som går mot våra mänskliga rättigheter och som bär tecken av polisstat. Där är vi idag.

Tyvärr tycks det vara få som ser vad som pågår och ännu färre som har modet och energin att försöka bilda något nytt. Dock finns det många ensamma vargar som kör sitt eget spår. Den nödvändiga lagkänslan och moralen tycks om inte obefintlig så väldigt svår att bygga upp vilket gynnar en annalkande katastrof. Nej jag är inte pessimist. Tvärtom, men bekymrad över hur folk inte inser då de blir lurade och har svårt att föra en civiliserad dialog. För tydlighetens skull kritiserar jag åt alla håll men har ett starkt hjärta för rättvisa och människors existentiella kamp. Det har lett till insikten i att svaren kan finnas i hela det politiska spektrat förutom i antidemokratiska rörelser.

Börje Peratt

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: