Åtalet mot kina-ambassadören Anna Lindstedt – absurt

Högsta domstolen Kina, Wikipedia CC BY-SA 3.0


Ambassadör Anna Lindstedt står inför rätta för sitt engagemang. Det är en absurd anklagelse som sedan förvridits av UD lakejen åklagaren Henrik Olin.

Att vilja får bort en ambassadör för att hon är ”för engagerad” vittnar om synnerligen ömma UD-tår. Och förvisso är det från svenska UD anmälan till åtal mot Anna Lindstedt har sitt upphov. Man brukar tala om skam på torra land men det hjälper knappast Lindstedt i den situation hon nu befinner sig. Någon på UD vill sabotera hennes karriär och oavsett utgången är risken stor för att man lyckas.

Lindsted har engagerat sig i fallet med den svenske förläggaren Gui Minhai som sitter fängslad utan rättegång i Kina. Förläggarens dotter Angela Gui och två kinesiska företagare deltog i ett möte i Stockholm där Lindstedt deltog och där förläggarens dotter ville få en uppdatering på situationen för sin fader. Det gäller således en svensk medborgare som sitter orättfärdigt fängslad i Kina. Dottern har i sitt vittnesmål angivit att situationen var obehaglig. Ja tacka f-n för det. Hon ska väl vara glad för att ambassadören satt med och gav lite pondus åt mötet. Att UD väljer att kapa ambassadörens ben i detta ärende och därmed kapa Gui Minhais förutsättningar att bli fri är bara en serie av usla ageranden från UD till nackdel för dissidenter och fängslade svenskar utan rättegång inte bara i Kina.

Skulle domstolen gå på åklagarens indiciekedja är det ytterligare ett belägg för svenska rättvisans förfall.

Börje Peratt

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: