USA-valet: Trumps uttåg som dålig förlorare


Videon som kommer om man trycker på bilden är dock enbart med Guiliani. Man får gå in på SVT och klicka på aktuell video för att få det som står under bilden.
Inför valet 2016 sa Trump att han inte skulle acceptera om han förlorade valet. Det ställningstagandet gäller nu när han blir utkastad ur Vita Huset.

Självklart biter Trump sig kvar som en bulldog för att skapa så mycket uppmärksamhet som möjligt.
Irrationaliteten är gigantisk. De stater där Trump är i underläge där vill man att rösträkningen ska fortsätta. De stater där han leder vill han stoppa rösträkningen. Ja denna usla förlorare använder alla medel även pajaskonster som går ut på att göra en fars av USAs demokrati.

Trump kallar sig ofta världsbäst på allt han företar sig. Han har varit inblandad i 3500 rättstvister så han är van. Trumpkampanjen har också lyckats stoppa rösträkningen i Pennsylvania där Biden sakta men säkert knappat in från drygt 6% underläge till knappt 2%. Sannolikt vinner Biden ändå men Trumpadministrationens agerande är anmärkningsvärt om än inte förvånande.

Rudy Giuliani, Trumps juridiska ombud går i TV ut med direkta lögner om hur röstningen gått till och förvandlar omröstningen till en banarepublik. Både republikaner och demokrater samt oberoende observatörer har medverkat i nära övervakning av röstprocessen ändå påstår denne Guiliani att så inte varit fallet. LÄNK SVT

Ett trist faktum är att med Biden vid rodret riskerar coronakrisen att få ytterligare vind i seglen. Det är troligt att Rockefellersfären, Bill Gates och Anthony Fauci som styr över detta för världen så skrämmande spektakel nu kan driva vaccintvånget framåt. Kommer terroristledda och korrupta WHO att med stöd av Biden utverka och förstärka polisstatens metoder och kommer det att leda till att alla tvingas på vaccinpass? Med minnet från skadorna från svininfluensavaccinet blir det intressant att se hur en mänsklighet kommer att agera mot restriktionerna som i praktiken utgöra svåra brott mot mänskliga rättigheter. Det som just nu är det stora frågan rör just vår yttrandefrihet, mötesfrihet och rörelsefrihet. Att det stora medierna inklusive sociala medier nu får ytterligare makt att inskränka den fria rösten är därför nästan mer skrämmande än om Trump varit kvar som president.

Börje Peratt

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: