Huvudnäringar

Sveriges huvudnäringar är traditionellt baserade på naturresurser. Sverige är i detta avseende rikt. Vi har vattenkraft, järn och andra metaller och vi har med vår långa kust förutsättningar för en fiskeflotta från norr till söder, på såväl öst som västkust. Sverige är dessutom bördigt och har mycket skog.

Man kan säga att här finns alla förutsättningar för närsamhällets självförsörjning när det gäller fiske och jordbruk.

Alla våra traditionella huvudnäringar har krav på sig och inbyggda motsättningar. Dessa ska vi själva lösa och inte överlåta på ett EU överförmynderi.

Sverige har också med tanke på sin lilla population uppvisat en förmåga på många andra områden. Sverige kan stoltsera med många kända uppfinnare, industrialister och nyskapare inom kultur. Vår marknad är global. Därför är det angeläget att skydda denna uppfinningsrikedom och detta skapande från stöld i den vilda västerna som Internet nu erbjuder.
En bonde skulle inte acceptera att byn gick in i bondgården och hämtade mjölk, kött och grönsaker för personligt bruk utan att betala för sig. Men det anser i stort sett alla våra politiska förbund är helt okej när det rör författare, film- och musikskapare.

%d bloggare gillar detta: