Initiativtagaren

Här följer något om initiativtagarens bakgrund, erfarenheter. Motivet till initiativet och deklaration.

Börje Peratt 63 år, (Wikipedia) gift med Ritva som varit arbetspartner och bästa vän sedan över 40 år. Två högt älskade söner utflugna sedan länge. Bor i Enebyberg norr om Stockholm och spelar fortfarande hockey med veteraner. Hade jul-nyår 2012/2013 premiär med pjäsen ”Fru Josefin”, ett kammarspel för teatern. Producent och egen företagare, aktuell med en dokumentär om en häst och en tredje bok i en trilogi ”Försök igen” ännu ej utgiven. Utbildar sedan många år i ledarskap.

Ett mångsidigt och rikt arbetsliv har gett möjligheter att dyka in i flera av samhällets olika områden, branscher, organisationer, departement, företag, myndigheter och föreningar.

Uppdragen har pendlat mellan att skildra, bygga upp och förändra.
Många uppdrag har inneburit resor kors och tvärs över hela Sverige inte minst TV-serien ”Fisketur” som i 29 avsnitt skildrade Sveriges vackra natur.

Tiden som journalist på Sveriges Radio gav möjlighet att göra det som intresserade kanske mest nämligen att undersöka hur människan klarar av utmaningar och prövningar. Det ledde till djuplodande reportage om unga människors utsatta situation. Här upptäcktes också fenomen som var värda att belysa såsom marknadsföringens knep inom livsmedel, bostadsbyggandets tveksamma förhållanden, undergroundrörelser och på senare år antihumanismens och antidemokratins utbredning.

Arbetade under många år med uppdrag inom samhällsinformation och arbetsmiljö, tog även fram kampanjer för Rökfri Generation, Riksidrottsförbundets stoppa doping och Hälsofrämjandets för bättre kost. Gjorde uppdrag för några av våra största företag såsom ABB och Ericsson och har haft ett mångårigt samarbete med Fotbollsförbundet, Röda Korset och flera fackliga förbund. Dessutom verkat inom idrotten på alla nivåer från de minsta till elit.

Denna verksamhet har även utvecklat ett annat yrkesspår inom coaching, managing och ledarskapsutbildningar.

Bildade 1999 Föreningen Kulturnätet för att tillsammans kunna genomföra stora och mindre projekt, filmer, dokumentär, teater och musikal. Tog 2011 initiativ till en ny förening Humanism & Kunskap för att återupprätta humanismens ursprungliga grundvärden, tolerans, respekt och försoning. Den föreningen har gjort skillnad och har trots sin litenhet blivit en faktor att räkna med. Båda dessa föreningar är religiöst och politiskt obundna.

Initiativet till Demokraterna förklaras här: Tänk Om

Mars 2013 /BP

%d bloggare gillar detta: